Een dolkstoot in het hart van de Novus Ordo Kerk

Vele katholieken keren zich af van de Novus ordo Kerk van Vaticanum II. Voor een aantal van hen is de Bulle Cum Ex van Paus Paulus IV uit 1559 doorslaggevend. Daarin excommuniceerde hij elke geestelijke, zelfs een paus, die voor zijn verkiezing ketterijen had verkondigd. Hij verklaarde hen vervallen van hun kerkelijke macht.

Tegen die katholieken in beweren andere, dat die Bulle niet in het kerkelijk wetboek van 1917 staat. Dat berust echter op een misverstand: de Bulle staat er wel degelijk in, zij het zeer samengevat, en ook uit andere plaatsen in dat kerkelijk wetboek lijkt ze nog steeds van kracht. Ik verwijs u daarvoor, in de hoop dat u Engels leest, naar:

Klik om toegang te krijgen tot Cumexab.pdf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.