Gebed van de Heilige Vader voor de Kerk der Stilte

Heer Jezus, koning van de martelaren, troost van de bedroefden, steun en toeverlaat van al degenen die lijden omwille van Uw liefde en van hun trouw aan Uw Bruid, onze moeder de H. Kerk, verhoor goedgunstig de vurige gebeden die wij storten, voor onze broeders van de ‘Kerk der Stilte’, opdat zij niet alleen nimmer mogen versagen in de strijd en nimmer mogen wankelen in het geloof, maar dat zij veeleer mogen waardig worden de zoetheid te ondervinden, welke U heeft voorbehouden aan die zielen, die Gij U verwaardigt uit te nodigen U gezelschap te houden, hoog aan het kruis.

Voor hen die folteringen en geweld moeten ondergaan, honger en zware inspanning, oh Gij, onwankelbare kracht, wij smeken U, geef hun sterkte en vervul hen van de zekerheid van de beloning,  welke is toegezegd aan hem, die ten einde toe volhardt ;

Voor hen die onder zware morele druk worden gesteld, welke dikwijls zo veel gevaarlijker is naarmate zij listiger en sluwer is, oh Gij, Licht dat de geesten verlicht, wij smeken U : laat hen duidelijk de rechte weg van de waarheid zien – verleen kracht aan hun wil, laat hen iedere crisis, weifeling en vermoeienis te boven komen;

Voor hen, die in de onmogelijkheid verkeren hun geloof openlijk te belijden, regelmatig het christelijke leven in de praktijk te brengen, de H.H. Sacramenten veelvuldig te ontvangen, kinderlijk contact te onderhouden met hun geestelijke leider, oh Gij, die zelf een verborgen altaar zijt, onzichtbare tempel, overvloedige genade en vaderlijke stem, wij smeken U: help hen, beziel hen, lenig de smart van hun ziel en geef hun vreugde en vrede.

Moge ons vurig gebed hun tot steun zijn – moge onze broederlijke solidariteit hun doen gevoelen dat zij niet alleen staan en moge hun voorbeeld strekken tot stichting van de gehele Kerk en in het bijzonder voor ons, die met zoveel liefde aan hen denken.

Geef, Heer, dat de dagen. van de beproeving verkort worden en dat spoedig zij allen – tezamen met hun tot inkeer gekomen vervolgers – in vrijheid U moge dienen en aanbidden, die met de Vader en de H. Geest leeft en heerst in de eeuwen der eeuwen. Amen.

19 juli 1957 Paus Pius XII 3 j. afl.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.