De aartsvijand van de Kerk spreekt tot zijn volgelingen

De strijd tegen de Kerk die Jesus Christus heeft gesticht, is al twee duizend jaar het in letterlijke zin lijdend voorwerp van de bitterste en gruwelijkste kerkvervolgingen. Haar vervolgers hebben zich onder andere bediend van de islam en de protestanten. Naast rechtstreekse oorlogsvoering en genocide, tot de atoombom toen (die viel niet voor niets op de meest katholieke steden van Japan) pasten zij ook infiltratie en ondermijning toe. De veel vervloekte Inquisitie had als doel onder meer de infiltranten op te sporen. Altijd wordt de Inquisitie bespuugd, maar nooit horen we kritiek op de martelgevangenissen en gruwelconcentratiekampen van de Sovjet-geheimedienst, de KGB. U begrijpt het: de media zijn in handen van dezelfden die de KGB oprichtten.

Een document over die infiltratie wordt door de kerkvijand zelf geleverd: de Permanente Instructie van de Alta Vendita. Het werd in 1859 gepubliceerd in Italië, naar beweren door de hoogste loge van het Italiaanse geheime genootschap de Carbonari. Sommige geleerden beweren dat het niet authentiek zou zijn, andere geleerden bestrijden dat. Dan is onze vraag: hoe komt het dat dat verzinsel helemaal is uitgekomen?

We laten een kleine passage uit de Instructie volgen.

‘De paus, wie hij ook mag zijn, zal nooit naar de geheime genootschappen komen. Het is aan de geheime genootschappen om naar de Kerk toe te gaan…

Het werk dat we hebben ondernomen is niet het werk van een dag, van een maand of van een jaar. Het kan misschien vele jaren duren, een eeuw wellicht, maar in onze gelederen sterft de soldaat, en de strijd duurt voort…

Nu dan, om ons te verzekeren van een paus zoals wij er ons een wensen, is het noodzakelijk om voor die paus een generatie te vormen die de regering waard is waarvan we dromen. Laat oude mensen en die van middelbare leeftijd maar betijen. Ga naar de jeugd, en, als dat kan, zelfs naar de kinderen. Spreek in hun aanwezigheid nooit een goddeloos of onrein woord. Maxima debetur puero reverentia.[1] Vergeet nooit deze woorden van de dichter, want ze zullen je beschermen tegen vrijpostigheden die men  absoluut moet laten voor het goede doel. Om bij elk gezin thuis winst te maken , om jezelf het recht op verblijf te geven bij elke huiselijke haard, moet je jezelf presenteren met het uiterlijk van een man die ernstig en moreel is.

Als je reputatie eenmaal gevestigd is in de colleges, gymnasia, universiteiten, en in de seminaries – als je eenmaal het vertrouwen van professoren en studenten hebt verworven, handel dan zo dat diegenen die zich bezighouden met de Kerkelijk Staat graag je gesprek zoeken… Voed hun zielen met de schitteringen van het oude Pauselijke Rome. Wind ze op, ontsteek die naturen zo vol van warmte en patriottistisch vuur. Bied ze eerst, maar altijd in het geheim, onschuldige boeken, schitterend van de nadruk op ons land, dan zul je je leerlingen beetje beetje op het gewenste kookpunt brengen. Wanneer eenmaal dit dagelijks werk onze ideeën verspreid zal hebben als licht op de Kerkelijke Staat, dan zul je in staat zijn de wijsheid te begrijpen van de raad waarin wij het initiatief nemen.

Die reputatie zal de weg vrijmaken voor onze leer, om door te dringen in de boezem van de jonge geestelijkheid, en zelfs de diepten van kloosters. Over een paar jaar zullen de jonge geestelijken, door gewelddadige gebeurtenissen, in alle functies zijn binnengedrongen. Ze zullen regeren, beheren en oordelen. Zij zullen de raad van de Soeverein vormen. Ze zullen worden opgeroepen om de paus te kiezen die zal regeren; en die paus, net als het grootste deel van zijn tijdgenoten, zal noodzakelijkerwijze doordrongen zijn van de humanitaire principes die wij in omloop zullen brengen.

Laat de geestelijkheid onder je vaandel marcheren, in het geloof dat ze marcheren onder de vlag van de Apostolische Kerk! Wil je het laatste spoor van tirannie en onderdrukking laten verdwijnen? Leg je netten zoals Simon Barjona[2]. Leg ze in de diepte van sacristieën, seminaries en kloosters, in plaats van in de diepte van de zee… Je zult jezelf als vrienden rond de apostolische stoel brengen.”

[1] We zijn de jeugd de grootste eerbied verschuldigd.

[2] Bedoeld wordt de H. Petrus

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.