Gebed voor goede priesters, gegeven door H. Paus Pius X

download (2)

Jezus, eeuwige herder van de zielen, verhoor ons gebed voor onze priesters. U verhoort daarin immers Uw eigen, oneindig verlangen!. Ja, Uw hart klopt het meest teder en vurig juist voor de priesters, waarin U alle zielen met Uw liefde omvat.
Wij erkennen, dat we onwaardig zijn heilige priesters te hebben. Maar Uw medelijden is oneindig veel groter dan onze dwaasheid en slechtheid. O Jezus, zorgt Uzelf ervoor, dat alleen diegenen, die door U geroepen zijn, tot de waardigheid van het priesterschap geraken. Verlicht de bisschoppen bij hun keuze, verlicht de zieleherders bij hun advies, de opvoeders bij de opleiding van hun roeping. Geef ons priesters, die rein zijn als engelen, volmaakt in nederigheid, gloeiend als serafijnen van heilige liefde, heldhaftig in de offergeest, vol van apostolische ijver voor Uw eer, voor redding en genezing van de zielen.
Ontferm U over alle onwetenden, voor wie de priesters licht moeten zijn; heb medelijden met alle werknemers, die door hen tegen misleiding beschermd en in Uw naam gered worden. Ontferm U over alle kinderen en alle jongeren, die op zoek zijn naar iemand die hen redt en naar U leidt. Heb medelijden met allen, die lijden en een trooster nodig hebben om hen door Uw hart te troosten.
Bedenk, hoeveel zielen door het werk van echt heilige priesters tot volmaaktheid kunnen komen. Daarom, o Jezus, laat U nog eenmaal door medelijden bewegen door de menigte mensen, die hongeren en dorsten! Geef, dat Uw priesters de zieke mensheid naar U toebrengen, zodat door hen de aarde nog eenmaal vernieuwd wordt, Uw kerk groeit en het rijk van Uw Hart in vrede gegrondvest wordt.
Onbevlekte Maagd, Moeder van de eeuwige Priester, en zelf offerpriesteres en offeraltaar onder het Kruis, waar U de lievelingspriester van Jezus, de heilige Johannes aannam als uw eerste zoon, die daarna in de zaal van het Laatste Avondmaal U als lerares en Koningin van de apostelen bijstond, neem onze nederige smeekbeden op uw heilige lippen, laat ze weerklinken in het Hart van uw goddelijke Zoon en bewerk met uw smekende almacht voor de Kerk van uw Jezus een zich steeds vernieuwend Pinksterfeest. Amen

Volledige aflaat voor degenen die dit gebed gedurende een maand dagelijks bidden onder de gewone voorwaarden

Pius X. 27 oktober 1907

download (2)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.