Wo ist die wahre Kirche heute? Waar is de ware Kerk nu?

Waar is de ware Kerk nu?

J. Rothkranz

416 pagina’s, met personen- en literatuurindex

Dankzij ‘paus’ Franciscus wordt het steeds meer mensen overal ter wereld duidelijk: de ‘Kerk van Vaticanum II’ kan onmogelijk nog de ware Rooms-Katholieke Kerk zijn. Maar waar is die Kerk dan gebleven, waarvan Jezus Christus persoonlijk beloofd heeft, dat de poorten der hel haar niet zouden overweldigen?

Op deze elke dag prangender wordende vraag geeft dit boek het theologisch gefundeerde antwoord.

Het eerste deel vormt een ‘Kort Overzicht van de vraag naar de Kerk.’ In eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen taal worden daar alle resultaten van de betreffende theologische onderzoeken gepresenteerd.

Het tweede deel houdt zich diepgaand bezig met de twee jongste (en hopelijk laatste) pogingen van traditionalisten in Frankrijk en de VS om de conciliekerk met grote theologische inspanning voor te stellen als de ‘ondanks alles altijd nog’ ware Kerk. Beide pogingen worden aan de hand van de traditionele leer van de Kerk en haar grote theologen zorgvuldig onderzocht en blijken in dit licht complete mislukkingen.

Het negatieve verweer tegen dwalende voorstellingen sluit bij het derde deel aan als positief tegenstuk. Hier wordt, alweer aan de hand van de traditionele leer van de Kerk en haar grote theologen, bewezen dat de ware Rooms-Katholieke kerk tegenwoordig bestaat in en uit al die Katholieken (bisschoppen, priesters, leden van orden en congregraties, leken) die de schijnpaus ‘Franciscus’ en de valse ‘Kerk van Vaticanum II’ consequent afwijzen. Deze ware Kerk bevindt zich wereldwijd weliswaar in de verstrooiing (diaspora), maar toch kan tot in detail aangetoond worden dat haar totaal niets ontbreekt, wat de ware Kerk van Christus, de Rooms-Katholieke, volgens haar eigen onfeilbare leer onvoorwaardelijk toekomen moet, om de ware Kerk te zijn.

In het korte vierde deel worden nog ettelijke verdere dwalingen van de laatste voorvechters van de schijnbare ‘echtheid’ van de conciliekerk verworpen, vooral haar geheel vergeefse streven de – aantoonbaar niet meer bestaande – sacramentale geldigheid van de ‘nieuwe’ bisschopswijding van Paulus VI te verdedigen.

Het eveneens korte vijfde deel brengt op systematische wijze helderheid aangaande de Romeinse sedisvacantie, die velen nog steeds met boven alle twijfel verheven verkeerde argumenten proberen te bewijzen.

Het boek staaft alle Katholieken die elke gemeenschap met Bergoglio en zijn consorten afwijzen, in de geruste zekerheid dat juist daardoor – en alleen daardoor – tot de ware Kerk van Christus te behoren. Het geeft hen tegelijkertijd de nodige argumenten om ook goedwillende medemensen daarvan te overtuigen.

Het boek (in het Duits) is verkrijgbaar bij uitgeverij Anton Schmid, Postfach 22, D-87467 Durach, telefoon +4983121895 of http://www.verlag-anton-schmid.de/


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.