Het Gouden Boek van de zalige Louis-Marie Grignion de Montfort

1 Door de Allerheiligste Maagd Maria is Jezus Christus ter wereld gekomen, door Haar ook moet Hij in de wereld regeren.

2 Maria is tijdens haar leven zeer verborgen geweest: daarom wordt Zij door de H. Geest en door de Kerk «Alma Mater…, verborgen en geheimzinnige Moeder» genoemd. Haar ootmoed was zo diep, dat Haar niets op aarde zoo machtig en voortdurend aantrok, als zich voor zichzelf en voor ieder schepsel te verbergen, om slechts door God alleen gekend te zijn.

3 God wilde haar gebeden, om door Hem verborgen, verarmd en vernederd te worden, verhoren, en schepte er daarom behagen in, Haar, in haar ontvangenis en geboorte, in haar leven en geheimen, in haar verrijzenis en tenhemelopneming, schier voor ieder menselijk schepsel te verbergen. Haar bloedverwanten zelfs kenden Haar niet; en de Engelen stelden elkander dikwijls de vraag; Quœ est ista?, «Wie is deze?» Want de Allerhoogste hield Haar verborgen voor hen; of, zo Hij hun al iets over Haar openbaarde, oneindig meer hield Hij voor hen bedekt.

4 God de Vader stemde er in toe, dat Zij geen wonder verrichtte in haar leven, althans geen dat openbaar werd, ofschoon Hij Haar de macht daartoe geschonken had. God de Zoon stemde er in toe, dat Zij maar zelden sprak, ofschoon Hij Haar zijne Wijsheid had medegedeeld. God de H. Geest stemde er in toe, dat zijn Apostelen en Evangelisten slechts zeer weinig gewag van Haar maakten, niet meer namelijk dan nodig was om Jezus Christus te doen kennen, ofschoon Zij zijn getrouwe Bruid was.

Zo begint het wonderschone Gouden Boek van de zalige Louis-Marie Grignion de Montfort. U kunt het hier downloaden: https://1drv.ms/b/s!AuAdbkgCjprBln8zWDG4AJRHZQC3

Omelia 28-4-15 | P. Guglielmo Alimonti

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.